This is Africa

This is Africa

Harmadik hét

2017. március 12. - Esbé

Ez a hét pörgősen kezdődött, próbáltam behozni a heverészés általi lemaradásunkat turisztikailag. Hétfőn Botival bementünk a belvárosba, ami innen 40 km, egy óra. Először is bepusztitottunk egy igazi frisse sütött kézműves muffint facsart narancslével, majd meglátogattuk a Company's Garden-t, ami egy kert a belváros szivében. A szokásos mókusok mellett volt szerencsénk madarakhoz és egy békés patkányhoz is. MIndenesetre Botit alig lehetett elrángatni onnan. Ezután megpróbáltunk még egy megbizást teljesiteni Pestről, de az nem sikerült, ellenben Botinak be kellett igérnem egy double decker buszozást, esélyesen holnapra. Utána úgy elfáradtunk, hogy Boti hazafelé elaludt a kocsiban pedig mostanában már nem szokása.

 Keddre már nem is nagyon emléksze, talán edzettem egyet, illetve mintha fagyizni vittem volna Botit és Mayát, Olgának meg Marcinak meg hoztunk. Szerdán megleptük a lányokat némi nőnapi virággal reggel, de nagyon, mert ebben az országban ezt nem igazán ünneplik, úgyhogy el kellett magyarázni a virág okát is átadásakor.

Csütörtökre újra összeszedtük magunkat egy ütős túrára. Reggel elindultunk Hout Bay felé Mayával kiegészülve, hogy megnézzük a Worlds of Birds nevű zseniális állatkertet. Úgy kell elképzelni a dolgot, hogy a legtöbb ketrecbe be lehet menni, jópár esetben pedig tapizni is lehet az állatokat. A csúcspont a cerkóf majmok ketrece (lehet nem igy hivják őket, picik és pofátlanok), akik konkrétan rámásznak mindenkira, és a zsebeinkben turkálnak némi ennivalóért. A helyre rászánt 3 óra a fele terület bejárására sem volt elegendő, de meg is fáradtunk addigra rendesen. Ezután egy közeli farmon folytattuk barangolásunkat, ahol a kertészkedést okitották, nem túl átütő sikerrel. Ennek végére már csak a dugó maradt volna hazáig, ami helyett a közelben lakó Ildikóékat választottam. Igy egy medencés, vacsorás, sztorizós este lett hála nekik, este 8-kor távoztunk. Hazafelé még leadtam Mayát Dávidnak, majd abszolváltam itteni első gyorshajtásomat is, amiről majd Dávidot fogják értesiteni traffipax fotó formájában.

Pénteken ügyintézős, bevásárlós napot tartottunk, segitettünk Maya másnapi szülinapi tortájának elkészitésében, egy újabb barátját megismerve mindeközbe Olgának. Szombaton viszont Dáviddal és Gabival össznépi túrára mentünk, amiben volt gepárdsimogatás, és egy igazi helyi piac meglátogatása is. Dávid elvitte a gyerekeket a zsúrra, én pedig kimenőt kaptam egy borászatba, ahol megint büntető finom evés ivás volt. Estére kibeszélgettem magamat Dáviddal és Gabival, úgyhogy megint nem töltöttük hiába az időt.

A mai napon egy edzés után Botival meglátogattuk először a helyi zöldséges piacot, de utána a bolhapiacot is, amin mi voltunk a fő attrakció, tekintve, hogy oda nem nagyon járnak turisták. Bár igazán hasznos dolgokat nem sikerült venni, az élőzenés hangulat, és hogy mindenki afrikanszul szól hozzánk, nagyon rendbe volt. Most még lehet csinálunk valamit estig de ha nem akkor kipihenjük a hetet. A jövő hétre jobbnál jobb terveink vannak, úgyhogy érdemes rá-ránézni a fotógalériára, amit folyamatosan bővitek. Kitartást mindenkinek odahaza, visszük ezt a nyarat haza is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fokvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr8412332367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása